Oppskriften på de indiske produktene du enkelt plukker med deg fra dagligvaren i dag, ble til i familien Pathaks kjøkken i England på 60-tallet.
Populær indisk mat
Det unge ekteparet Lakshmishankar og Shanta Pathak hadde bare noen få engelske pund i lomma da de ankom sitt nye hjemland, sammen med barna. Å få seg en vanlig jobb skulle vise seg å bli veldig vanskelig, men de to visste råd.
Artikkelen fortsetter under videoen.
Det store vendepunktet kom som følge av en tilfeldighet.
Med på flyttelasset hadde de med seg sin indiske matkultur med indiske oppskrifter og bruk av krydder, noe som skulle glede mange andre indiske immigranter som savnet smaken av India. På det lille familiekjøkkenet ble det laget indiske fristelser som rask førte til køer utenfor hjemmets inngangsdør.

Bryllupsbilde av herr og fru Pathak.
FOTO: Privat
Det var ikke lenge før familiens sønn fikk i oppgave å frakte bestilt indisk mat til mottakere i hele London. Etter hvert var det ikke bare innflyttede indere som var ivrige kunder – maten slo også godt an hos innfødte engelskmenn.
Enkle, indiske oppskrifter
Familien Pathak startet med å importere noen av de beste krydderne fra India til England. De startet en liten butikk med indiske dagligvarer. Salget gikk bra, men det store vendepunktet kom som følge av en tilfeldighet. Det var blitt bestilt for mye grønnsaker til butikken, og Lakshmishankar bestemte seg for å sylte grønnsakene som var til overs. De syltede grønnsakene sammen med ferske malte kryddere, ble oppbevart i olje. Patak’s berømte paste var skapt.
Familien Pathak lagde krydderpaster og sauser med en autentisk smak av India. Produktene spredte seg til utsalg over hele England. Nå kunne alle skaffe seg krydderblandinger og sauser som inneholdt den riktige og ferdige miksen av indisk krydder, som gjør det enkelt å lykkes med indiske retter og oppskrifter.
Artikkelen forstetter under bildet.

Anjali Pathak, barnebarnet til grunnleggerne av Patak’s, her sammen med den kjente TV-kokken Jamie Oliver.
FOTO: Patak’s
Rimelige og raske middager
I dag er ingenting forandret, bortsett fra utvalget, størrelsen og utbredelsen av Patak’s merkevarer. Nå kan også vi i Norge plukke med oss Patak’s fra dagligvarebutikken og lage indisk curry, tikka masala, korma, tandoori eller indisk linsesuppe uten strev.
I norske butikkhyller finner du 6 indiske sauser, 2 paster og 3 varianter av nanbrød som kun trenger oppvarming i noen minutter i stekeovnen.
Du kan imponere med indiske retter selv i en travel hverdag og til en rimelig penge – uten at det går utover smaken.
Mange av Patak’s sauser er tilpasset slik at også vi som ikke er så vant med mye sterke krydder, kan nyte indisk mat.