– Helt enkelt indisk

Vanskelig­hets­grad

Styrke

ca. 55 min

Ingredienser

Til marinering

 • 2 ss yoghurt naturell
 • 1 ss Patak’s Tandoori paste
 • 1 stk sitron , saft og revet skall
 • 1 cm ingefærrot , skrellet, oppskåret i tynne staver
 • 2 stk kyllingbryst , ca. 175 g hver, uten skinn og ben
 • 1 ss olje

Tilbehør

 • 1 stk fast mango , skrellet og i skiver
 • 1 stk rødløk , finrevet
 • 1 stk sitron , saft og skall
 • 1 ss frisk koriander , hakket
 • 1 Salatblader , til garnityr
 • 1 Sitronbåter , til garnityr

Slik gjør du

 1. Miks yog­hurt, halve meng­den inge­fær, sitron­saft og revet sitron­skall sammen med Patak’s Tandoori Paste som inne­holder kryd­re­ne som er vik­ti­ge i en tandoori masala krydder­blanding. Blant kryd­der­ne i Patak’s Tandoori Paste finner du inge­fær­puré, koran­der, karve, spiss­kummen, pap­ri­ka, tama­rin, salt, hvit­løks­pulver og syre.
 2. Lag flere dype kutt i kyl­ling­brys­te­ne og hell kryd­der­blan­din­gen over kyllingkjøttet.
 3. La kyl­lin­gen mari­ne­re i minst 15 minutter.
 4. Mens kjøt­tet mari­ne­rer seg i sin tandoori saus, lager du til­behøret til indisk tandoori chicken. Kutt opp resten av inge­fæ­ren og bland den med mango, rødløk sitron­saft og revet sitron­skall. Smak til med litt sort pepper og bland inn kori­ander for­sik­tig inn. 
 5. Ha steke­ovn, grill eller steke­pan­ne med lokk på medium varme. Spray eller hell over litt olje og stek kjøt­tet i 20 – 25 minut­ter, helt til kyl­ling­kjøt­tet er gjen­nom­stekt. Snu kjøt­tet jevn­lig under­veis i stekingen.
 6. Bruk skje og ha mango-til­behøret på tal­ler­ker og server med kyl­lin­gen. Ha over salat­bla­der og legg på sitron­bå­ter til slutt.

I mot­set­ning til veldig mange indiske retter, er tandoori chicken uten den hyppig brukte curry-sausen som ofte inne­holder fløte og kokos­melk. Dermed er tandoori-retter et kalori­fat­tig alter­na­tiv innen indisk mat.

Tandoori i ovn

Tandoori-retter lages tra­di­sjo­nelt i en tandoori ovn, en tandoor. Denne ovnen brukes mye i både India og Pakis­tan. Tandoor-ovnen er laget av leire og har tykke vegger. Den plas­se­res over glø­den­de kull og får en høy tem­pe­ra­tur på innsiden.

Tandoor brukes for å til­be­re­de kjøtt eller fisk tandoori, til å bake for eksem­pel nan­brød, til kebab med mer.

Tandoor-ovnen oppnår sterk varme sam­ti­dig som maten holder på fuk­tig­he­ten. Det betyr at kjøtt i tandoori-opp­skrifter, holder seg saftig og mørt.

En tandoor til­hø­rer nok sjel­den­he­te­ne i norske kjøk­ken, men en ild­fast form i steke­ov­nen, grill eller steke­pan­ne med lokk, fun­ge­rer fint for å lage indisk tandoori chicken og andre tandoori retter.

KJAPP MIDDAGSRETT: Kyl­ling tikka masala på 1-2-3

Riktig smak med tandoori masala

Den klas­sis­ke og indiske tandoori chicken er en opp­skrift med kyl­ling mari­nert i yog­hurt til­satt krydder.

For å få den rik­ti­ge smaken på din kyl­ling tandoori, tandoori lam eller vege­tar tandoori, tren­ger du tandoori masala – kryd­der­blan­din­gen som has i mari­na­den før ste­king eller grilling.

Som for andre indisk mat opp­skrifter, vil krydder­blandinger variere mellom steder, fami­li­er og res­tau­ran­ter. Alle har sin opp­skrift. Men ofte vil miksen av tandoori-krydder, bli til en tandoori masala hvor hoved­in­gre­di­en­se­ne er knust chili, spiss­kummen og korianderfrø.

Tandoori masala has i mari­na­den som ofte består av blant annet yog­hurt, løk, hvit­løk, inge­fær, salt og sitronsaft.

LES OGSÅ: Slik bruker du indisk krydder

Dette trenger du til indisk tandoori chicken

Innen indisk mat kommer Tandoori opp­skrifter i mange vari­an­ter, og bare for tandoori chicken finnes det uen­de­lig med opp­skrifter å velge mellom.

Her er en indisk kyl­ling tandoori opp­skrift hvor mye av jobben med å lage riktig krydder­blanding til mari­ne­rin­gen, er gjort ved å bruke Patak’s Tandoori Paste.

Opp­skriften inne­holder frisk inge­fær i kom­bi­na­sjon med søt mango som gir din tandoori chicken en deilig og spen­nen­de smak.

Indisk tandoori chicken med mango og inge­fær ser­ve­res gjerne med indisk brød, for eksem­pel cha­pa­ti eller nanbrød.

Mens nan­brød ofte brukes til fest, er cha­pa­ti regnet som hver­dags­brød i India.

Nan­brød kan du lage selv, eller kjøpe ferdig, for eksem­pel Patak’s Mini Naan­brød ori­gi­nal, eller Patak’s Mini Naan­brød Garlic & Coriander.

PRØV OGSÅ: Indisk gryte med linser og korn

Pin It on Pinterest