Prøv en ny vri på tandoori-middagen med kyllingklubber og ferske grønnsaker.
I motsetning til veldig mange indiske retter, er tandoori chicken uten den hyppig brukte curry-sausen som ofte inneholder fløte og kokosmelk.
Tandoori i ovn
Tandoori-retter lages tradisjonelt i en tandoori ovn, en tandoor. Denne ovnen brukes mye i både India og Pakistan. Tandoor-ovnen er laget av leire og har tykke vegger. Den plasseres over glødende kull og får en høy temperatur på innsiden.
Tandoor brukes for å tilberede kjøtt eller fisk tandoori, til å bake for eksempel nanbrød, til kebab med mer.
Tandoor-ovnen oppnår sterk varme samtidig som maten holder på fuktigheten. Det betyr at kjøtt i tandoori-oppskrifter, holder seg saftig og mørt.
En tandoor tilhører nok sjeldenhetene i norske kjøkken, men en ildfast form i stekeovnen, grill eller stekepanne med lokk, fungerer fint for å lage indisk tandoori chicken og andre tandoori retter. I denne retten har vi prøvd en litt ny vri ved å varme opp kyllingklubber med tandoori.
KJAPP MIDDAGSRETT: Kylling tikka masala på 1-2-3
Riktig smak med tandoori masala
Den klassiske og indiske tandoori chicken er en oppskrift med kylling marinert i yoghurt tilsatt krydder.
For å få den riktige smaken på din kylling tandoori, tandoori lam eller vegetar tandoori, trenger du tandoori masala – krydderblandingen som has i marinaden før steking eller grilling.
Som for andre indisk mat oppskrifter, vil krydderblandinger variere mellom steder, familier og restauranter. Alle har sin oppskrift. Men ofte vil miksen av tandoori-krydder, bli til en tandoori masala hvor hovedingrediensene er knust chili, spisskummen og korianderfrø.
Tandoori masala has i marinaden som ofte består av blant annet yoghurt, løk, hvitløk, ingefær, salt og sitronsaft.
LES OGSÅ: Slik bruker du indisk krydder
Dette trenger du til indisk tandoori chicken
Innen indisk mat kommer Tandoori oppskrifter i mange varianter, og bare for tandoori chicken finnes det uendelig med oppskrifter å velge mellom.
Her er en indisk kylling tandoori oppskrift hvor mye av jobben med å lage riktig krydderblanding til marineringen, er gjort ved å bruke Patak’s Tandoori Paste.
Oppskriften inneholder frisk ingefær i kombinasjon med søt mango som gir din tandoori chicken en deilig og spennende smak.
Indisk tandoori chicken med mango og ingefær serveres gjerne med indisk brød, for eksempel chapati eller nanbrød.
Mens nanbrød ofte brukes til fest, er chapati regnet som hverdagsbrød i India.
Nanbrød kan du lage selv, eller kjøpe ferdig, for eksempel Patak’s Mini Naanbrød original, eller Patak’s Mini Naanbrød Garlic & Coriander.