– Helt enkelt indisk

Vanskelig­hets­grad

Styrke

ca. 15 min

Ingredienser

  • 4 prsj quinoa eller bulgur
  • 1 kg kyllingklubber, ferdigstekte
  • 400 g grønnsaker etter eget ønske (f.eks. brokkoli, sukkererter og paprika)
  • 400 Salt og pepper
  • 1 glass Patak’s Cooking Sauce Tandoori
  • 1 Persille og sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Kok opp riktig antall por­sjo­ner quinoa eller bulgur etter anvis­ning på pakken. 
  2. Legg kyl­ling­klub­ber og grønn­saker i en ild­fast form, og krydre med salt og pepper. Stek kyl­ling og grønn­saker etter anvis­ning på kyllingpakken.
  3. Hell over Pata­k’s Cooking Sauce Tandoori når kyl­lin­gen er fer­dig­stekt, og la det stå i ovnen i 2 minut­ter til.
  4. Server kyl­ling­klub­ber og grønn­saker sammen med quinoa eller bulgur, og gjerne en liten salat til.

Prøv en ny vri på tandoori-mid­dagen med kyl­ling­klub­ber og ferske grønnsaker.

I mot­set­ning til veldig mange indiske retter, er tandoori chicken uten den hyppig brukte curry-sausen som ofte inne­holder fløte og kokosmelk. 

Tandoori i ovn

Tandoori-retter lages tra­di­sjo­nelt i en tandoori ovn, en tandoor. Denne ovnen brukes mye i både India og Pakis­tan. Tandoor-ovnen er laget av leire og har tykke vegger. Den plas­se­res over glø­den­de kull og får en høy tem­pe­ra­tur på innsiden.

Tandoor brukes for å til­be­re­de kjøtt eller fisk tandoori, til å bake for eksem­pel nan­brød, til kebab med mer.

Tandoor-ovnen oppnår sterk varme sam­ti­dig som maten holder på fuk­tig­he­ten. Det betyr at kjøtt i tandoori-opp­skrifter, holder seg saftig og mørt.

En tandoor til­hø­rer nok sjel­den­he­te­ne i norske kjøk­ken, men en ild­fast form i steke­ov­nen, grill eller steke­pan­ne med lokk, fun­ge­rer fint for å lage indisk tandoori chicken og andre tandoori retter. I denne retten har vi prøvd en litt ny vri ved å varme opp kyl­ling­klub­ber med tandoori.

KJAPP MIDDAGSRETT: Kyl­ling tikka masala på 1-2-3

Riktig smak med tandoori masala

Den klas­sis­ke og indiske tandoori chicken er en opp­skrift med kyl­ling mari­nert i yog­hurt til­satt krydder.

For å få den rik­ti­ge smaken på din kyl­ling tandoori, tandoori lam eller vege­tar tandoori, tren­ger du tandoori masala – kryd­der­blan­din­gen som has i mari­na­den før ste­king eller grilling.

Som for andre indisk mat opp­skrifter, vil krydder­blandinger variere mellom steder, fami­li­er og res­tau­ran­ter. Alle har sin opp­skrift. Men ofte vil miksen av tandoori-krydder, bli til en tandoori masala hvor hoved­in­gre­di­en­se­ne er knust chili, spiss­kummen og korianderfrø.

Tandoori masala has i mari­na­den som ofte består av blant annet yog­hurt, løk, hvit­løk, inge­fær, salt og sitronsaft.

LES OGSÅ: Slik bruker du indisk krydder

Dette trenger du til indisk tandoori chicken

Innen indisk mat kommer Tandoori opp­skrifter i mange vari­an­ter, og bare for tandoori chicken finnes det uen­de­lig med opp­skrifter å velge mellom.

Her er en indisk kyl­ling tandoori opp­skrift hvor mye av jobben med å lage riktig krydder­blanding til mari­ne­rin­gen, er gjort ved å bruke Patak’s Tandoori Paste.

Opp­skriften inne­holder frisk inge­fær i kom­bi­na­sjon med søt mango som gir din tandoori chicken en deilig og spen­nen­de smak.

Indisk tandoori chicken med mango og inge­fær ser­ve­res gjerne med indisk brød, for eksem­pel cha­pa­ti eller nanbrød.

Mens nan­brød ofte brukes til fest, er cha­pa­ti regnet som hver­dags­brød i India.

Nan­brød kan du lage selv, eller kjøpe ferdig, for eksem­pel Patak’s Mini Naan­brød ori­gi­nal, eller Patak’s Mini Naan­brød Garlic & Coriander.

PRØV OGSÅ: Indisk gryte med linser og korn

Pin It on Pinterest