– Helt enkelt indisk

Vanskelig­hets­grad

Styrke

ca. 15 min

Ingredienser

  • 4 prsj quinoa eller bulgur
  • 1 kg kyllingklubber, ferdigstekte
  • 400 g grønnsaker etter eget ønske (f.eks. brokkoli, sukkererter og paprika)
  • 400 Salt og pepper
  • 1 glass Patak's Cooking Sauce Tandoori
  • 1 Persille og sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Kok opp riktig antall porsjoner quinoa eller bulgur etter anvisning på pakken.
  2. Legg kyllingklubber og grønnsaker i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek kylling og grønnsaker etter anvisning på kyllingpakken.
  3. Hell over Patak's Cooking Sauce Tandoori når kyllingen er ferdigstekt, og la det stå i ovnen i 2 minutter til.
  4. Server kyllingklubber og grønnsaker sammen med quinoa eller bulgur, og gjerne en liten salat til.

Prøv en ny vri på tandoori-mid­dagen med kyl­ling­klub­ber og ferske grønnsaker.

I mot­set­ning til veldig mange indiske retter, er tandoori chicken uten den hyppig brukte curry-sausen som ofte inne­holder fløte og kokosmelk. 

Tandoori i ovn

Tandoori-retter lages tra­di­sjo­nelt i en tandoori ovn, en tandoor. Denne ovnen brukes mye i både India og Pakis­tan. Tandoor-ovnen er laget av leire og har tykke vegger. Den plas­se­res over glø­den­de kull og får en høy tem­pe­ra­tur på innsiden.

Tandoor brukes for å til­be­re­de kjøtt eller fisk tandoori, til å bake for eksem­pel nan­brød, til kebab med mer.

Tandoor-ovnen oppnår sterk varme sam­ti­dig som maten holder på fuk­tig­he­ten. Det betyr at kjøtt i tandoori-opp­skrifter, holder seg saftig og mørt.

En tandoor til­hø­rer nok sjel­den­he­te­ne i norske kjøk­ken, men en ild­fast form i steke­ov­nen, grill eller steke­pan­ne med lokk, fun­ge­rer fint for å lage indisk tandoori chicken og andre tandoori retter. I denne retten har vi prøvd en litt ny vri ved å varme opp kyl­ling­klub­ber med tandoori.

KJAPP MIDDAGSRETT: Kyl­ling tikka masala på 1-2-3

Riktig smak med tandoori masala

Den klas­sis­ke og indiske tandoori chicken er en opp­skrift med kyl­ling mari­nert i yog­hurt til­satt krydder.

For å få den rik­ti­ge smaken på din kyl­ling tandoori, tandoori lam eller vege­tar tandoori, tren­ger du tandoori masala – kryd­der­blan­din­gen som has i mari­na­den før ste­king eller grilling.

Som for andre indisk mat opp­skrifter, vil krydder­blandinger variere mellom steder, fami­li­er og res­tau­ran­ter. Alle har sin opp­skrift. Men ofte vil miksen av tandoori-krydder, bli til en tandoori masala hvor hoved­in­gre­di­en­se­ne er knust chili, spiss­kummen og korianderfrø.

Tandoori masala has i mari­na­den som ofte består av blant annet yog­hurt, løk, hvit­løk, inge­fær, salt og sitronsaft.

LES OGSÅ: Slik bruker du indisk krydder

Dette trenger du til indisk tandoori chicken

Innen indisk mat kommer Tandoori opp­skrifter i mange vari­an­ter, og bare for tandoori chicken finnes det uen­de­lig med opp­skrifter å velge mellom.

Her er en indisk kyl­ling tandoori opp­skrift hvor mye av jobben med å lage riktig krydder­blanding til mari­ne­rin­gen, er gjort ved å bruke Patak’s Tandoori Paste.

Opp­skriften inne­holder frisk inge­fær i kom­bi­na­sjon med søt mango som gir din tandoori chicken en deilig og spen­nen­de smak.

Indisk tandoori chicken med mango og inge­fær ser­ve­res gjerne med indisk brød, for eksem­pel cha­pa­ti eller nanbrød.

Mens nan­brød ofte brukes til fest, er cha­pa­ti regnet som hver­dags­brød i India.

Nan­brød kan du lage selv, eller kjøpe ferdig, for eksem­pel Patak’s Mini Naan­brød ori­gi­nal, eller Patak’s Mini Naan­brød Garlic & Coriander.

PRØV OGSÅ: Indisk gryte med linser og korn

Pin It on Pinterest