– Helt enkelt indisk

Ingredienser

Vann, fløte (8%), kokoskrem (7%), sukker, kokos­flak (5%), raps­olje, modi­fi­sert mais­sti­vel­se, kon­sen­trert tomat­pure, krydder (0,8%) (inne­holder sennep), salt, inge­fær (0,6), tørket løk, melke­syre, hvit­løk (0,4%), kon­sen­trert sitron­saft, tørket koriander.

Næringsinnhold (pr. 100 g)

  • Energi (KJ) 174 KJ
  • Energi (kcal) 722 kcal
  • Fett 14 g
    • – hvorav mettet fett utgjør 8 g
  • Karbohydrater 9.4 g
    • – hvorav sukker utgjør 6.7 g
  • Protein 1.3 g
  • Salt 0.72 g

4Allergener

  • Melk – er ingrediens
  • Sennep – kan inneholde spor av
  • Nøtter – kan inneholde spor av
  • Peanøtter – kan inneholde spor av

Korma saus har ofte fløte i basen. Det gjel­der også Pata­k’s Cooking Sauce Korma. I den deli­ka­te kre­me­te korma sausen, finner du også kokoskrem, kokos­flak, inge­fær, kori­ander og mange flere typis­ke indiske krydder.

Den milde og likan­des retten korma, har gjort at topplas­se­rin­gen til kyl­ling tikka masala som mest popu­læ­re indiske mat, er truet.

LES MER: Alt du tren­ger å vite om indisk mat

Ferdig korma saus = rask middag

Korma opp­skrifter blir stadig oftere brukt. Grun­nen er en svært smak­full korma saus og en opp­skrift som er rask og enkel å få til i en travel hverdag.

Og når korma sausen sam­ti­dig er såpass mild, kan alle i fami­li­en like denne indiske curry retten. Det gjel­der både barn og voksne som ikke er glad i sterk mat. Korma er en ordent­lig familiefavoritt!

Mest popu­lær er kyl­ling korma og korma vege­tar, men også annet kjøtt kan benyttes.

Prøv for eksem­pel denne opp­skriften på Indisk kyl­ling korma med frukt og nøtter, eller enkel indisk kyl­ling korma for to.

Pin It on Pinterest